Werkwijze

Interior boost

Interiorboost is een interieur-en conceptstudio voor de particuliere en zakelijke markt. Wij leveren diensten op het gebied van interieurontwerp en begeleiden, indien gewenst, het project van A-Z. Onze kennis en expertise loopt van een kleinschalige verbouwing tot een compleet te (ver)bouwen woning of bedrijfspand. Wij vinden het belangrijk dat een interieur matcht met de opdrachtgever en een duidelijk verhaal verteld. Een duidelijk verhaal met zijn eigen identiteit.

Kennismaken

Alles start met een kennismaking.

Eerst moeten wij elkaar beter leren kennen om het vertrouwen te creëren dat jouw interieur bij ons in goede handen is. Maar ook om te bespreken wat jullie van ons verwachten en om een duidelijk beeld te krijgen wat jou interieurvraag is. Hierin is het belangrijk dat er een positief gevoel ontstaat vanuit beide kanten en jou wensen passen bij onze ideeën.

Boek een gesprek

1. Concept ontwerp

Na het kennismakingsgesprek start het conceptontwerp. Er wordt een indelingsvoorstel gemaakt om te kijken wat de mogelijkheden van de ruimte zijn en gaan we opzoek naar het optimale resultaat. Dit kan zijn met behoud van de huidige ruimte maar ook vanuit een blanco ruimte die opnieuw wordt ingedeeld.

 

De stijl wordt verbeeld doormiddel van een moodboard met daarin een verzameling van beelden die een goede impressie geven van de sfeer. Vervolgens worden hier materialen bij verzameld die aansluiten op het moodboard. Vormen, kleuren en materialen worden tastbaar.

Het eerste concept wordt gepresenteerd op locatie. Met de feedback uit dit gesprek gaan wij aan de slag met het schetsontwerp of wordt er een overzichtelijk projectplan uitgewerkt.

2. Schets ontwerp

In deze stap van het ontwerpproces wordt de gekozen indeling verder uitgewerkt. Op basis van de definitieve indeling wordt er een lichtplan gemaakt. Door de juiste verlichting toe te passen krijgt een interieur namelijk zoveel extra’s. In het lichtplan staat duidelijk het soort verlichting, de maatvoering en het soort armaturen aangegeven. Een aannemer of installateur kan met deze tekening het plan voorbereiden en uitvoeren.

In deze fase wordt het interieur schetsmatig in 3d gezet om een beter beeld te krijgen van de gekozen indeling. Meubels, materialen kleuren vallen samen en het plan begint steeds meer inzichtelijk te worden.

3. Definitef ontwerp

Alle keuzes worden samengevoegd tot een eindontwerp met professionele 3D visualisaties. Verder worden in deze laatste stap alle gemaakte keuzes samengevoegd in een overzichtelijk projectdossier. Hierin staat bijvoorbeeld: het oppervlakte van de wanden, de kleurnummers en de vloer- en wandbekleding.

Als laatst wordt alles uitgewerkt voor de partijen die het project gaan uitvoeren. Denk hierbij aan technische tekeningen voor aannemers, installateurs en/of interieurbouwers.

Aanlevering van het projectdossier zal verlopen via de mail. Kleur- en materiaalsamples worden in een verzamel box aangeleverd.