Een kantoorontwerp met zorg samengesteld

Een nieuw hoofdkantoor, daar hoort een nieuw en passend interieurontwerp bij. De rode draad in dit project is afgeleid van de huisstijl van PGVZ Thuiszorg: de kleur groen. Dit is gecombineerd met rustige kleuren en natuurlijke materialen voor een ontspannen werkplek. De ruimtes zijn voorzien van glazen wanden waardoor een open en dynamische ruimte ontstaat die zorgt voor een welkom gevoel. Hier wil iedereen toch werken!

Ruim voordat er met de bouw van het nieuwe kantoorpand van PGVZ werd gestart, werden wij uitgenodigd. De bouwkundige tekeningen waren definitief, maar het kantoor op de begane grond was nog een leeg papier. Meer dan 500m2 kantoorruimte was nog vrij in te richten. Voor ons een mooie uitdaging om hier een volledige indelingsadvies voor te maken met 30 werkplekken. Maar ook te bepalen waar de wanden moesten worden geplaatst voor o.a. de toiletgroepen, bedrijfskantine en vergaderruimtes. En niet geheel onbelangrijk: iedere kantoorruimte te voorzien van een raampartij.

Eerst werden de plekken van de kantoren bepaald, omdat deze moesten grenzen aan de buitenmuren in verband met het daglicht. Hierdoor ontstond er een lange hal die door het hele pand loopt. Dit zorgt voor een duidelijke routing en een logische indeling. De binnenmuren werden aan de hal zijde  voorzien van glazen kantoorwanden. Zodat ook in de binnenkant van het pand daglicht binnen komt. In deze ‘binnenkant’ werd ruimte gemaakt voor overlegunits, een vergaderruimte, bedrijfskantine en de wachtruimte.

De gekozen kleuren in dit interieurontwerp zijn afgeleid van de huisstijl van PGVZ Thuiszorg. De groene kleur zorgt voor het gevoel van herkenning voor personeel, client en bezoekers. Het plafond in de algemene hal is daarom voorzien van een groen Rockfon systeemplafond. Een fantastische binnenkomer. Een meer vergrijsde groene kleuren is toegepast op de wanden, meubels en in de geweven vinylvloer van Bolon. Deze laatste is gecombineerd met een mooie visgraat pvc vloer. Deze houtlook vloer geeft het geheel een warme uitstraling. Ook in de rest van het kantoor wordt hout toegepast. Zo is er tevens gebruik gemaakt van de akoestische wandpanelen van Woodupp. En werd in het maatwerk en de bureaubladen ook gekozen voor een bijpassend HPL decor. Het zwarte HPL met houtstructuur geeft het kantoor een stoere en sterke uitstraling.

In dit kantoorontwerp zijn over alle details nagedacht. Zo is de verlichting perfect afgestemd op de werkomgeving, zorgt het maatwerk dat alles perfect in elkaar overloopt en geeft de diversiteit aan materialen en structuren een toegankelijke en verrassende uitstraling.

Uiteindelijk zijn wij 1,5 jaar lang betrokken geweest bij de realisatie van deze nieuwe werkomgeving. Van A-Z hebben wij mogen meedenken. Van bouwvergadering tot bezoek aan de leveranciers. Deze afwisseling maakt ons vak zo fantastisch en daardoor is geen dag hetzelfde.

Benieuwd naar het eindresultaat? Klik dan hier!