Een sportkantine voor alle sportmomenten

Een ontwerp voor een sfeervolle sportkantine voor de derde helft. Met extra zitplekken en een uitstraling die past bij de sportclub van SV Zalk. Om dit te realiseren hebben we eerst de verschillende wensen en eisen verzameld van de leden. Daarna was het aan ons de taak om met alle ideeën een nieuw interieurontwerp te ontwerpen voor deze sportkantine.

In 2016 werd het nieuwe dorpshuis An de Steege in Zalk geopend. De vorige locatie was verouderd en de wens van de bewoners was een dorpshuis te hebben waar alle activiteiten en sporten van het dorp samen zouden komen. Een locatie bij het voetbalveld, aan de rand van het dorp, was daarom de beste plek. De oude voetbalkantine kwam daardoor ook te vervallen en kreeg een plekje in het nieuwe gebouw. Maar de kleine ruimte met lichtgrijze marmoleum vloeren, de witte wanden, het systeemplafond en zwarte koppelbare stoelen. Die gaven de kantine toch wel erg weinig sfeer.

De ingezamelde wensen van de leden en de mogelijkheden om de ruimte te vergroten werden besproken. Dit gaf veel mogelijkheden voor een verrassend en sfeervol interieurontwerp van de nieuwe sportkantine. De eerste stap was het ontwikkelen van een passend interieurconcept met het bepalen van de kleuren en materialen. Passend bij de clubkleuren, doelgroep, hufterproof, sfeervol en een stoere touch.

DE KLEUREN EN PERSOONLIJKE FOTO’S PASSEN BIJ HET CLUBGEVOEL.’

De kantine kan worden vergroot door de huidige hal bij de sportkantine te voegen en gebruik te maken van een kleinere tochtsluis bij binnenkomst. Door de wand naar een andere ruimte te vervangen voor een harmonica wand, is het mogelijk om tijdens bijzondere wedstrijden en grotere activiteiten deze ruimte ook bij de sportkantine te voegen. Die ruimte kan buiten deze activiteiten verhuurd worden als vergaderruimte of kleine feesten en verjaardagen.

In de ‘vaste’ sportkantine plaatsen we in het midden van de ruimte een vrijstaande bankenwand. Hierdoor wordt de ruimte optisch verdeeld en ontstaan er meerdere zithoeken. Dit geeft de ruimte een meer huiselijke uitstraling. De bankenwand is een mooi sfeerelement en tevens een populaire zitplek. Dit zorgt er voor dat ook de plekken in het midden sneller worden gebruikt. Achter de bankenwand zijn halfhoge tafels geplaatst, zodat je achterin de sportkantine ook goed kan zien wat er tijdens de wedstijd op het voetbalveld gebeurd. De grote boomstamtafel aan de zijkant is een stoer element met ruime armstoelen. Aan de raamzijde, aan de rand van het veld, staan 4-persoons tafels die een perfect uitzicht hebben over het voetbalveld.

Door verschillende zitmogelijkheden toe te passen, ontstaat er een interieur dat voor iedere doelgroep geschikt is. De gekozen materialen zijn hufterproof: hout, kunststof en hoogwaardige stoffen. Alles is geschikt voor intensief gebruik. Door dit te combineren met donkere kleuren ontstaat er meer sfeer en de visuals brengen het clubgevoel verder naar de voorgrond. De gele details springen in het oog en zorgen voor een stukje herkenning.

Het eindresultaat is een sfeervolle sportkantine die geschikt is voor alle sportmomenten en leeftijdscategorieën. Benieuwd naar het ontwerp? Klik dan hier!