Afscheid nemen in een huiselijke omgeving

Een frisse, nieuwe inrichting van het uitvaartcentrum in Wezep zorgt er voor dat de locatie weer voldoet aan de eisen van deze tijd. De verouderde inrichting heeft plaats gemaakt voor een sfeervolle en huiselijke uitstraling. De roze en paarse kleuren werden vervangen door natuurlijke kleuren met groene accenten. Hierdoor ontstond een locatie die rustig en toegankelijk aanvoelt.

Het uitvaartcentrum aan de Cotoneasterstraat in Wezep was na jaren toe aan onderhoud aan o.a. het dak en de kozijnen. Daarna werd besloten dat ook het interieur van de aula voorzien moest worden van een nieuw interieurontwerp. Opnieuw kregen wij het vertrouwen van Uitvaartzorg Noord Veluwe om een interieurontwerp te maken. Wij werden in een vroeg stadium ingeschakeld waardoor een goede voorbereiding mogelijk was. Dit heeft de realisatie in goede banen geleid en waren er geen verassingen tijdens de bouw.

De wensen, eisen en het budget werd tijdens het oriënterende gesprek onder elkaar gezet. Belangrijk waren het aantal zitplekken, de flexibiliteit en het moest natuurlijk praktisch zijn. Ook moest de nieuwe uitstraling raakvlakken hebben met de locatie in Oldebroek. Verder vinden wij het zelf erg belangrijk dat een uitvaartcentrum een rustige en toegankelijke uitstraling heeft. Al deze kernwoorden voegde wij samen. Hierdoor ontstond een interieur met een serene uitstraling en een tijdloos design.

Samen herinneringen delen

De neutrale basis vindt je terug in de natuurlijke materialen gecombineerd met zachte kleuren, vormen en patronen. De zwarte details geven het geheel meer kracht en contrast. Door de groene kleur als subtiel accent toe te passen, krijgen de ruimtes een warme en huiselijk uitstraling. In iedere ruimte komen de kleuren en materialen terug. Dit zorgt er voor dat alle ruimtes van het uitvaartcentrum dezelfde sfeer uitstralen en in elkaar overvloeien. Van keuken tot familiekamer. Er is geen ruimte in deze aula waar de kleuren en materialen niet bewust gekozen zijn.

In de koffiekamer van het uitvaartcentrum hebben wij een toegankelijke horecaruimte gecreëerd met een warme en huiselijke uitstraling. Deze ruimte beschikt over een grote glazen pui die wij hebben voorzien van luxe wave gordijnen van Kendix. Door het subtiele golvende patroon van dit doek, geeft het deze ruimte zowel privacy als sfeer. De indeling van het meubilair zorgt voor een optische verdeling. Hierdoor ontstaan er meerdere zithoeken die een comfortabeler gevoel geven aan de bezoeker. Het meubilair heeft mooie ronde vormen en is voorzien van zachte stoffen. Dit geeft het geheel een minder harde uitstraling. Het behang Engraved Landscapes van KEK Amsterdam is subtiel aanwezig en zorgt voor de perfecte balans in de ruimte.

Persoonlijk afscheid naar uw wens.

De kerkzaal is voorzien van een vaste zaalopstelling met koppelbare projectstoelen. Hierbij is gekozen voor een donkere zitschaal met grijs/beige stoffering op de zitting. Dit geeft een mooi contrast in de rustige basis en lichte houten vloer.  Ook in de kerkzaal komt het behang van KEK Amsterdam terug als sfeervol detail. Voorin de zaal is gekozen voor gestoffeerde zitbanken. Hier tegenover is de wand voorzien van teakhouten blokken van WonderWall Studios. De gekozen hanglampen van AI Illuminate geven een speelse touch aan de ruimte.

Benieuwd naar het eindresultaat? Klik dan hier!