Zo versterk je jouw interieur met contrasten.

Het werken met contrasten in je interieur maken een interieur spannender en interessanter om naar te kijken. Ook ontstaat er hierdoor meer mogelijkheid om een persoonlijk interieur te creëren.

Zelf kiezen wij graag voor een goede basis waar je ook later oneindig mee kunt variëren. Daarna gaan wij opzoek naar verassende combinaties en contrasten en de oneindige mogelijkheden van materialen en kleuren. Je kunt contrasten op meerder manieren toepassen in je interieur:

Lichte en donkere kleuren

Er ontstaat een duidelijk contrast wanneer je een lichte en donkere kleur tegen elkaar plaatst. Het bekendste en grootste licht-donker contrast is zwart met wit. Maar je kunt dit contrast ook creëren door andere donkere en lichte kleuren te combineren, soms zelfs van dezelfde kleur! Dit heet ton sur ton. Door een sterk licht-donker contrast toe te passen komt er meer diepte in je interieur. Maar met dit contrast kun je ook bepaalde vormen benadrukken.

Zachte en harde materialen

Door het toepassen van verschillende soorten materialen kan er ook veel contrast ontstaan in je interieur. Bijvoorbeeld zachte en/of grof geweven materialen gecombineerd met harde en/of gladde materialen zoals metaal. Ook natuurlijke en bewerkte materialen kunnen extra spanning in een interieur creëren.

Contrasterende kleuren

Kleuren die recht tegenover elkaar liggen op de kleurencirkel geven het grootste contrast. Bijvoorbeeld groen en oranje. Nu hoef je niet direct met je verfroller aan de slag, je kunt namelijk ook dit statement maken met accessoires. Zoals kaarsenhouders, kussens of kunst aan de muur.

Patronen

Patronen met elkaar combineren is daarnaast ook helemaal in. Je kunt dit toepassen in kleine accessoires of het groter aanpakken door een muur te behangen met een opvallend behang. Een patroon zorgt voor extra body in het interieur, waardoor het interieur spannender wordt om naar te kijken. Maar ook kun je met patronen een eigen stijl creëren en je interieur op die manier toch onderscheiden van anderen.